Westerlo-verdediger zit in bizarre situatie: Volgende week ben ik aan de beurt

Westerlo-verdediger zit in bizarre situatie: "Volgende week ben ik aan de beurt"

Gepubliceerd: woensdag 6 april 2016 om 19:03wo 06-04-2016 om 19:03

Mitch Apau zit in een bijzondere situatie met zijn club Westerlo. De club eindigde op de vijftiende plek in de Belgische competitie en heeft zich zodoende niet geplaatst voor de play-offs. Daardoor is het seizoen al half maart ten einde voor de Nederlander.

"Heel apart om in maart al klaar te zijn", vindt Apau. "Het enige dat we sinds de laatste competitiewedstrijd (op 13 maart, red.) doen is trainen. Op vrijdagen speelt Westerlo dan wel een oefenpotje, maar de weekenden zijn we vrij. Het is tot het nieuwe seizoen vooral onderhouden. We proberen er het beste van te maken", zegt de verdediger tegen Voetbal International.

"Maar je merkt op de training wel dat de stress en focus er een beetje van af is", geeft Apau toe. "We spelen nu veel onderlinge partijtjes. En eens per week wijzen we twee spelers aan die de training mogen leiden. De bedoeling is dat zij een atypische groepssessie doen, volledig anders dan op gewone trainingsdagen. Volgende week ben ik waarschijnlijk aan de beurt; ik zit te denken aan een gymtraining."

Westerlo vult de komende maanden met oefenwedstrijden. "Gelukkig hebben we met de ploeg nog een aantal activiteiten. Al had ik natuurlijk veel liever tot en met mei échte wedstrijden gespeeld."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws