Mijn hoofddoel is om ooit trainer van FC Barcelona te worden

"Mijn hoofddoel is om ooit trainer van FC Barcelona te worden"

06-04-2016 16:55

Xavi nam in de zomer van 2015 afscheid van FC Barcelona. De Catalaan speelt tegenwoordig zijn wedstrijden bij Al Sadd in Qatar, maar hoopt ooit terug te keren naa de club die hem alles heeft gegeven.

"Mijn hoofddoel is om ooit trainer van Barcelona te worden", vertelt Xavi in gesprek met FourFourTwo. "Daar wind ik geen doekjes om. Ik beschouw Barcelona nog altijd als mijn thuis. Ik wil na mijn voetbalcarrière werkzaam blijven in het voetbalwereldje, het liefst zo dicht mogelijk op het veld. Om eerlijk te zijn lijkt het me vreselijk om vanaf kantoor te werken."

Voorlopig is Xavi echter gelukkig in Qatar. "Het is een professionele competitie waar ik in speel. Fysiek is het niveau hoog hier, maar met Europa is het niveau niet te vergelijken. Tactisch kunnen hier nog grote stappen gezet worden."

"Maar ik geniet ervan om voor Al Sadd te spelen. We spelen hier op balbezit, dus per wedstrijd zit ik meestal boven de honderd balcontacten", aldus de middenvelder die meer dan 750 wedstrijden voor de Catalanen achter zijn naam heeft staan. "Zo heb ik het graag."