Gentenaar weet waarom toptransfer mislukte: Bij de ene speler duurt het langer

Gentenaar weet waarom toptransfer mislukte: "Bij de ene speler duurt het langer"

06-04-2016 13:41

AA Gent investeerde in de zomertransferperiode serieus in zijn kern. De landskampioen pakte uit met de transfer van Erik Johansson. De Buffalo's betaalden een stevige som voor de Zweed, maar hij verliet de club in de winter al. Rami Gershon weet waar het fout ging.

"Op sociaal vlak was er geen enkel probleem met Erik, hij integreerde vlot en lag goed in de groep. Maar bij de ene speler duurt het wat langer om een nieuw systeem onder de knie te krijgen dan bij een andere", vertelt Gershon aan Sport/Voetbalmagazine.

"Bovendien had hij de pech geblesseerd uit te vallen op een moment dat de ploeg, en zeker de verdediging, goed draaide. Dan geraak je nog moeilijk in de basis. Met het EK voor de deur was het voor Erik cruciaal om aan spelen toe te komen", klinkt het.

Gershon zag ook Uros Vitas de club verlaten. De Israëliër heeft zo ineens twee concurrenten minder. "Ik vind het oprecht jammer dat ze weg zijn, want het waren goede vrienden. Al begrijp ik hun keuze: ze moesten meer aan spelen toekomen", besluit de verdediger.