'Belgische verdediger denkt aan terugkeer na lang avontuur in Nederland'

'Belgische verdediger denkt aan terugkeer na lang avontuur in Nederland'

06-04-2016 12:34

Timothy Derijck zit ongewild in een lastig parket bij ADO Den Haag. Door een clausule in zijn contract hoeft hij in de laatste weken van de Eredivisie niet te rekenen op een basisplaats, wat hem aan het denken heeft gezet.

"Het is heel jammer dat het seizoen op zo'n manier moet eindigen", vertelt Derijck aan Haaglanden Voetbal. Onze landgenoot leverde naar eigen zeggen in toen hij twee jaar geleden overkwam van PSV. Contractueel werd toen vastgelegd dat hij in zijn derde contract meer zou gaan verdienen, maar dat ziet ADO dus niet zitten.

"Het was de bedoeling dat ik meer zou gaan verdienen, in de wetenschap dat ik bij terugkomst van PSV salaris in heb moeten leveren. Dat vond ik ook redelijk, want ik wilde immers weer spelen, Maar ten tijde van die afspraak had ik te maken met andere mensen dan nu en toen was er ook niet echt sprake van een crisis, zoals dat nu wel het geval is."

"Als ADO op een gegeven moment niet met een aanbieding komt, dan moet je wel naar iets anders uitkijken, want zo reëel moet je ook zijn. Je kunt niet blijven wachten op iets wat misschien niet komt", aldus Derijck, die schermt met belangstelling uit België. "Ik ben nu al twaalf jaar in Nederland en ik heb al een aantal clubs gehad in Nederland en dat vind ik eigenlijk wel genoeg."