Van failliete vierdeklasser naar Standard: het indrukwekkende verhaal van Cuypers

Van failliete vierdeklasser naar Standard: het indrukwekkende verhaal van Cuypers

Gepubliceerd: dinsdag 5 april 2016 om 13:42di 05-04-2016 om 13:42

Standard heeft besloten om de komende weken enkele jonge talenten de kans te geven om zich te bewijzen in Play-Off 2. Afgelopen zondag was het de beurt aan Hugo Cuypers. De jeugdinternational kreeg ongeveer tien minuten van coach Yannick Ferrera.

Cuypers begon zijn carrière bij het bescheiden Excelsior Veldwezelt. Toen de toenmalige vierdeklasser in 2012 failliet ging, trok hij naar Visé. Hij speelde daar drie seizoenen en maakte ondanks groeiproblemen toch indruk op Standard. Toen ook die club failliet ging, besloten de Luikenaren om hem in de zomer van 2014 over te nemen.

Daar ontplofte hij helemaal. In zijn debuutjaar kon hij 31 keer scoren en was hij goed voor 13 assists. Ondanks interesse van enkele Europese topclubs zette hij in juni 2015 toch zijn handtekening onder een tweejarig contract bij de Rouches. Afgelopen zondag kreeg hij dan ook een beloning en mocht hij invallen tegen Waasland-Beveren.

Rode Duivels
Ondertussen is Cuypers ook jeugdinternational bij de U19. Bondscoach Gert Verheyen kent hem maar al te goed. "Hugo speelde tot dusver vier interlands", zegt hij in Het Belang van Limburg. "Hij maakte telkens een goede indruk in zijn invalbeurten en onlangs tegen Bulgarije liet ik hem starten. Toen scoorde hij ook meteen."

"Hugo is altijd bezig. Hij heeft diepgang zonder bal, iets wat je niet vaak ziet bij spelers van zijn leeftijd. Je kan hem ook een taak meegeven, want hij heeft een sterk lichaam, veel loopvermogen en inzicht", aldus de bondscoach.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws