Niet te geloven: Rode Duivels kunnen gigantische som verdienen bij EK-winst

Niet te geloven: Rode Duivels kunnen gigantische som verdienen bij EK-winst

05-04-2016 13:28

De Rode Duivels kunnen een gigantische som per speler verdienen als ze het EK winnen. Als de nationale ploeg al zijn groepsmatchen wint én ook nog eens Europees kampioen wordt, mag het 16,2 miljoen euro verdelen over de groep. Dat zou zo'n 700.000 euro bruto per speler zijn.

Als de Rode Duivels Europees kampioen worden kan de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zo'n 27 miljoen euro verdienen. Gezien een afspraak met de voetbalbond krijgen de Rode Duivels een groot deel van die som. Namelijk zestig procent van het bedrag. Omgerekend dus zo'n 16,2 miljoen euro voor de groep.

Verdeeld over de 23 spelers in de kern zou dat iets meer dan 700.000 euro bruto per speler betekenen. Dat berekende Het Nieuwsblad. Daar moeten nog belastingen van afgetrokken worden, maar het blijft een enorme premie voor de Belgen. Ter vergelijking: de spelers van wereldkampioen Duitsland krijgen bij eindzege op Euro 2016 maar 300.000 euro.

De jongens van Marc Wilmots zijn bovendien al zeker van 4,8 miljoen euro bruto aan premies. Deelname aan het EK heeft de Belgische voetbalbond namelijk al acht miljoen euro opgebracht. Omgerekend heeft elke speler van de Rode Duivels nu dus al elk zo'n 200.000 euro aan premies verdiend.