Genkse beloftes maken zich op voor bekerfinale na strafschoppen tegen Standard

04-04-2016 23:00

De beloftes van KRC Genk hebben zich geplaatst voor de finale van de Beker van België voor beloftes. Ze klopten Standard Luik met penalty's.

KRC Genk begon het best aan de partij en dat resulteerde in een 1-0 voorsprong. Dante Vanzeir strafte een defensieve fout van de Luikenaren af. Vlak voor rust kwam Standard opnieuw langszij. Na rust werd het zelfs 1-2.

Genk nam het initiatief opnieuw over en het was weer Vanzeir, een van de uitblinkers van de Belgische bronzen U17, die kon scoren. In de strafschoppen was Nordin Jackers, doelman van Racing Genk, de uitblinker. De talentvolle keeper pakte maar liefst 3 strafschoppen en zorgde zo voor 3-2 voor de Limburgers in de strafschopsessie.

In de finale, die gespeeld wordt op 5 mei, nemen de jonge Genkies het op tegen Roeselare of WS Brussel.