Technisch directeur houdt pleidooi voor Huntelaar: Belangrijk in een derby

Technisch directeur houdt pleidooi voor Huntelaar: "Belangrijk in een derby"

04-04-2016 21:26

Klaas-Jan Huntelaar heeft steun uit onverwachte hoek gekregen. Hij moest de laatste twee wedstrijden van Schalke 04 op de bank beginnen, maar technisch directeur Horst Heldt van Die Königsblauen houdt een pleidooi voor de Nederlander.

Trainer André Breitenreiter passeerde Huntelaar in de duels met Borussia Mönchengladbach (2-1 zege) en Ingolstadt (3-0 nederlaag). Het is de vraag of de 32-jarige spits er komend weekeinde in de Kohlenpott-derby tegen Borussia Dortmund wel vanaf het eerste fluitsignaal bij is. Als het aan Heldt ligt, lijkt Huntelaar in ieder geval wel in de basis te beginnen.

"De trainer moet elf spelers opstellen, het heeft weinig zin om te praten over individuele gevallen of standpunten", begint de directeur nog plichtsgetrouw tegen Kicker, maar daarna gaat hij toch in op de situatie van Huntelaar. "Klaas-Jan is een speler die niet alleen veel doelpunten maakt, maar ook veel mentaliteit met zich meebrengt op het veld. Dat is belangrijk in een derby."

Huntelaar kwam dit seizoen 25 keer in actie, waarvan 23 keer als basisspeler. Daarin maakte hij acht goals voor Schalke, dat zevende staat in de Bundesliga.