Club-huurling scoort aan lopende band: Willen hem graag houden

Club-huurling scoort aan lopende band: "Willen hem graag houden"

04-04-2016 15:01

Nicolas Castillo lijkt zijn carrière weer op het juiste spoor te hebben gekregen. De Chileense spits, die bij Club Brugge niet volledig kon doorbreken, scoort in zijn thuisland aan de lopende band en is opnieuw international. Universidad Catolica wil hem dan ook graag langer houden.

Castillo belandde in januari bij zijn ex-club, nadat hij geen potten kon breken tijdens uitleenbeurten aan Mainz en Frosinone. In zijn geboorteland vindt hij opnieuw makkelijk het doel. In acht wedstrijden trof hij al elf keer raak.

Zijn goed prestaties bleven niet onopgemerkt, want Castillo werd opgeroepen voor nationale ploeg. Chili speelde in zijn laatste WK-kwalificatiewedstrijden tegen Argentinië en Venezuela. Tegen die laatste ploeg viel hij tien minuten voor tijd in.

Chilenen willen hem langer houden, Club weigert
Bij Universidad Catolica zijn ze uiteraard zeer tevreden over de spits en hopen ze de uitleenbeurt te verlengen. "We zullen zeker een inspanning doen, want hij is een waardevolle speler voor ons. Het laatste woord is wel aan Club Brugge", klinkt het in La Tercera.

Volgens Reportero Chile is Blauw-Zwart evenwel niet happig om de Chileen langer uit te lenen. Of hij volgend seizoen een nieuwe kans krijgt in het Jan Breydelstadion, valt nog wel af te wachten.