Thorgan Hazard blinkt uit bij grootse zege Mönchengladbach

03-04-2016 18:28

Borussia Mönchengladbach heeft in eigen huis concurrent Hertha BSC op zeer overtuigende wijze verslagen: 5-0. Thorgan Hazard speelde een belangrijke rol in de grote zege. De Rode Duivel was tweemaal trefzeker voor de thuisploeg.

Hazard zette zijn ploeg na een kwartier op de goede weg. Hij profiteerde van een blunder van doelman Jarstein om Mönchengladbach op voorsprong te zetten. De 1-0 voorsprong bleef tot de zestigste minuut op het scorebord staan, maar vanaf dat moment toonde de thuisploeg geen genade met de bezoekers.

Hahn verdubbelde de score met een mooi schot in de linkerbovenhoek. Daarna beliste Hazard het duel met twee momenten.  Jarstein had nog een goeie reflex in huis om zijn schot uit doel te keren, maar invaller Herrmann benutte de rebounde: 3-0. Tien minuten voor tijd schoot onze landgenoot wel voor de twee keer raak, waarna Traore voor het slotakkoord zorgden.

Dankzij de overwinning klom Mönchengladbach naar de vierde plaats en is het volop in de race voor een rechstreeks ticket voor de Champions League. Hertha BSC bezet voorlopig nog die belangrijke derde plaats, maar na deze grote nederlaag is het met Hazard en co. nog slechts drie punten. Er zijn nog zes wedstrijden te spelen in de Bundesliga.