Sterkhouder van Kortrijk kan naar Engeland vertrekken: Er zijn contacten geweest

Sterkhouder van Kortrijk kan naar Engeland vertrekken: "Er zijn contacten geweest"

01-04-2016 15:08

KV Kortrijk werkt al volop aan volgend seizoen. Zo werd er met Patrick De Wilde een nieuwe hoofdcoach aangesteld. De Kortrijkzanen zien liever ook geen sterkhouders vertrekken. Maxime Chanot (26) is er daar eentje van. En er is ook interesse.

De centrale verdediger kan rekenen op interesse vanuit Engeland. "Er zijn enkele contacten geweest", verklapt de Luxemburgse international in Het Nieuwsblad. Chanot speelde in het verleden al in Engeland. Hij kwam toen uit voor Sheffield United.

De verdediger lijkt ook wel open te staan voor een vertrek. Eind oktober verklapte de Luxemburger al dat hij aan een stap hogerop denkt. "Het is het doel van alle voetballers om steeds hogerop te gaan spelen. Ik heb mijn contract bij KV Kortrijk verlengd tot 2019, maar als er een goed bod komt, zullen de drie partijen wel rond de tafel gaan zitten", klonk het toen.

Het zou niet de eerste sterkhouder zijn die vertrekt bij Kortrijk. Chanot zag eerder dit seizoen één van zijn maatjes vertrekken bij de club. Samen met Benoît Poulain vormde hij een ijzersterk duo. De Fransman vertrok tijdens de winter echter naar Club Brugge.