Ex-Rode Duivel bezig aan tweede carrière: ''Ben de trainingscursus al begonnen''

Ex-Rode Duivel bezig aan tweede carrière: ''Ben de trainingscursus al begonnen''

31-03-2016 22:27

Maarten Martens moest door veel blessureleed al op 31-jarige leeftijd een punt achter zijn spelersloopbaan zetten. De negenvoudig ex-Rode Duivel is al bezig met zijn toekomst: ''Sinds januari ben ik de trainingscursus begonnen'', zegt hij in Het Nieuwsblad.

Martens zegt alle opties voor de toekomst open te houden, maar denkt dat het jeugdtrainerschap in een professionele iets voor hem is. ''Progressie zorgt voor plezier en dat heb je wel bij de jeugd.'' Binnenkort staat hij zelfs langs de zijlijn op de U13 Cup in Bassevelde, waar met Real Madrid, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund en Ajax grote namen aanwezig zijn.

De oud-speler van Anderlecht is dan hoofdtrainer van de U13 van Bassevelde. ''Vorig jaar hielp ik ook al en ik vond dat echt plezant. Wil ik ooit hoofdtrainer worden? Ik zou het niet weten. Maar ik geloof wel dat als ik ooit zelf assistent-coach bij een eersteklasser wil worden, ervaring moet hebben als jeugdcoach'', aldus Martens.

Martens trekt de vergelijking met Ajax-coach Frank de Boer die ook ooit begon als coach van de U13 en heeft al ideeen over zijn toekomst. ''Stappen maken, evolueren en iets van mijn ervaring op de Olympische Spelen of in de Champions League teruggeven aan de jeugd: dat lijkt mij wel iets'', besluit de voormalig voetballer die ook vertelde over de vele blessures tijdens zijn carrière.