Ronaldo moet inleveren in Madrid: 'Die mensen zijn de weg kwijt, ondankbaar'

Ronaldo moet inleveren in Madrid: 'Die mensen zijn de weg kwijt, ondankbaar'

30-03-2016 20:16

In dezelfde zomer als Cristiano Ronaldo maakte Kaká de overstap naar Real Madrid. Na zijn komst in 2009 ging het echter snel bergafwaarts met de Braziliaan, terwijl de Portugees alleen maar beter werd. De populariteit van Ronaldo is echter óók niet meer wat het geweest is, ziet Kaká.

Ronaldo werd dit seizoen in meerdere wedstrijden uitgefloten door de eigen supporters in het Estadio Santiago Bernabeu. "Onbegrijpelijk", spreekt Kaká zijn ergernis uit tegenover Cadena Cope. "Cristiano is een geweldige voetballer en dan heb ik het niet alleen over zijn kwaliteiten op het veld. Hij heeft Real Madrid zóveel gebracht."

"Ik zou graag zien dat de supporters van Real Madrid meer respect tonen voor Cristiano, voor alles wat hij heeft gedaan voor hun club. Mensen die hem weghonen, boe roepen en uitfluiten zijn de weg kwijt. Het is ondankbaar."

De 33-jarige Kaká ondervond de soms negatieve atmosfeer bij Real Madrid zelf ook. "Als je voor Real gaat spelen weet je wat je kan verwachten. Het is niet alleen zo met Cristiano, het gebeurde ook bij Zidane, Raul, Casillas... Ook bij mij. Het enige wat ik wil zien is wat meer waardering voor Cristiano."