Club Brugge heeft nu een Chileense international op de loonlijst

30-03-2016 18:11

Nicolas Castillo bloeit in zijn thuisland weer helemaal open. De Chileense spits, nog steeds eigendom van Club Brugge, speelt sinds januari voor zijn ex-club Universidad Católica. Daar was hij in zes competitiewedstrijden al goed voor tien doelpunten. Daardoor is hij opnieuw international.

Castillo was opgeroepen voor twee interlands in het kader van de kwalificaties voor het WK van 2018. De aanvaller begon woensdag op de bank tegen Venezuela, maar mocht tien minuten voor tijd invallen in de 1-4 overwinning.

Het waren zijn eerste minuten voor Chili sinds zijn debuut in maart 2013. Afgelopen vrijdag kwam hij niet in actie tegen Argentinië. Chili staat momenteel vierde in de groep met tien punten, na zes gespeelde wedstrijden. Het telt drie punten achterstand op leider Uruguay.

Castillo kon zich bij Club Brugge nooit helemaal doorzetten. Uitleenbeurten aan Mainz en Frosinone brachten geen soelaas, maar in zijn geboorteland loopt het dus op wieltjes.