Spits van Zulte Waregem wordt in Italië vergeleken met knotsgekke international

Spits van Zulte Waregem wordt in Italië vergeleken met knotsgekke international

30-03-2016 14:55

Zulte Waregem kon op de valreep nog een plekje in Play-Off 1 bemachtigen. De fusieclub heeft dat deels te danken aan Mame Thiam. De Senegalees was met negen goals en drie assists belangrijk voor de club. In Italië noemen ze hem zelfs al 'de nieuwe Balotelli'.

De spits wordt momenteel door Zulte Waregem voor één seizoen van Juventus gehuurd. Hij doorliep zijn jeugdopleiding echter bij Inter Milaan. Daar werd hij vergeleken met een bijzondere speler. "Je weet hoe dat gaat in Italië: een gekleurde speler die het goed doet, vergelijken ze graag met Mario Balotelli", vertelt Thiam aan Sport/Voetbalmagazine.

"'Super Mame' was mijn bijnaam, al van bij mijn debuut als prof in 2011 bij Avellino. Vooral vanwege de fysieke gelijkenis en mijn manier van lopen", vertelt de Senegalees.

De vergelijking houdt daar echter op. "Karakterieel zijn we verschillend. Enfin, ik ken hem niet persoonlijk en mag niet oordelen, maar hij heeft toch de reputatie van bad boy. Ik ben een sereen iemand en probeer alleen maar te trainen en mijn plicht als voetballer te doen", besluit de aanvaller van Zulte Waregem.