Belgische linksachter weigert transfer naar Club Brugge

Belgische linksachter weigert transfer naar Club Brugge

29-03-2016 08:35

Eind februari raakte het nieuws bekend dat Club Brugge een oogje heeft op Joris Kayembe. De flankspeler speelt bij Rio Ave, maar is eigenlijk eigendom van FC Porto. Hij maakt nu duidelijk dat hij niet terug naar België wil.

Kayembe komt uit de jeugdopleiding van FC Brussels en Standard, maar in 2013 zette hij dan de grote stap: hij vertrok naar de Portugese topclub FC Porto. Daar mocht hij vooral meespelen met het B-team, maar misschien komt daar verandering in. Hij doet het lang niet slecht bij Rio Ave en hoopt dan ook om volgend seizoen de stap te kunnen zetten.

"Het Portugese kampioenschap is volgens mij sterker dan het Belgische. Kijk maar naar de resultaten van Benfica. Zij spelen de kwartfinale van de Champions League. Ik spreek nu bovendien de taal en ik voel mij goed in Portugal. Ik hoop dat ik volgend seizoen mijn kans krijg bij FC Porto. Het is een zeer grote club en ik ben enorm fier dat ik daar onder contract lig", reageert hij in La Dernière Heure. Het wordt voor Club dus heel moeilijk om deze speler nog te overtuigen.