Gentse 'floptransfer' maakt furore bij Zweedse nationale ploeg

Gentse 'floptransfer' maakt furore bij Zweedse nationale ploeg

27-03-2016 08:22

Het verhaal van Erik Johansson bij AA Gent is bijzonder vreemd. De Zweed werd afgelopen zomer aangetrokken voor 1,5 miljoen euro, naar Gentse normen dus een dure vogel. In de winter moest hij weg, maar Pär Zetterberg blijft hem een topper vinden.

Meer nog: hij moet de steunpilaar worden in de verdediging van de nationale ploeg. Dat is opmerkelijk, want bij Gent was hij dat helemaal niet. De Zweed maakte een makke indruk bij de landskampioen, maar heeft zich nu kennelijk herpakt. De duurste speler uit de Gentse clubgeschiedenis blijft toch nog niet zo slecht te zijn.

"De verdediging is een probleem bij Zweden. Dat is een probleem van onze jeugdopleiding. In de opleiding is alles omgegooid en wordt er nu vooral gefocust op techniek. Waardoor we nu geen goede, stevige verdedigers meer vormen. Ik geloof dat Erik Johansson wel stabiliteit kan brengen. Hij is goed bezig bij Kopenhagen en toonde in de ­barrages ­tegen Denemarken dat hij de Zweedse defensie kan leiden", geeft Zetterberg zijn verrassende analyse in Het Nieuwsblad.