Maccabi Tel Aviv publiceert laatste bewegende beelden van Cruijff

Maccabi Tel Aviv publiceert laatste bewegende beelden van Cruijff

25-03-2016 13:08

Johan Cruijff was eerder deze maand in Israël om een bezoek te brengen aan Maccabi Tel Aviv, de club van zijn zoon Jordi. Vrijdag publiceert de club bewegende beelden van dat bezoek.

Voor zover bekend zijn het de laatste televisiebeelden die zijn gemaakt van de donderdag overleden Cruijff, die leed aan longkanker. Te zien is hoe het voetbalicoon druk in gesprek is met zoon Jordi en Peter Bosz. Het duo is respectievelijk technisch directeur en hoofdtrainer bij Maccabi.

Cruijff was een graag geziene gast bij de topclub uit Israël. "Jordi's vader bezocht ons regelmatig, waaronder nog een paar weken terug", vertelde clubeigenaar Mitch Goldhar al. "Door de jaren heen is Johan Cruijff lid geworden van de Maccabi Tel Aviv-familie, altijd deelde hij zijn kennis met velen van ons, iets waarvoor we hem dankbaar zijn."

Ook Bosz staat stil bij het overlijden van Cruijff, die 68 werd. "Mijn eerste gedachten gaan uit naar Jordi. Ik voel me gezegend dat ik onlangs een week met Cruijff heb mogen optrekken. Zo gek dat we nu in de verleden tijd over hem praten."