Wilmots vol bewondering over overleden Cruijff: ''FC Barcelona, dat is Cruijff''

Wilmots vol bewondering over overleden Cruijff: ''FC Barcelona, dat is Cruijff''

24-03-2016 17:43

Marc Wilmots heeft op de persconferentie in de gebouwen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in Brussel ook gereageerd op het plotseling overlijden van Johan Cruijff. ''FC Barcelona, dat is Cruijff'', aldus de bondscoach.

De gehele voetbalwereld reageerde donderdagmiddag geschokt over het plotselinge overlijden van Johan Cruijff. De Nederlandse voetbalicoon overleed in zijn woonplaats Barcelona op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Wilmots heeft veel bewondering voor de legendarische nummer vier en stond tijdens de persconferentie ook stil bij het nieuws: ''Ik bewonderde hem vooral voor het aanvallende en risicovolle voetbal dat hij als coach liet brengen'', zo liet de bondscoach weten aan de aanwezige media.''

Cruijff werd tijdens zijn indrukwekkende carrière de grootste Nederlandse voetballer aller tijden, maar was nadien ook zeer succesvol als trainer. Zo won hij de Europacup 1 en 2 met FC Barcelona. Zijn overlijden zorgde voor veel reacties in binnen- en buitenland.