Laporte is en blijft de belangrijkste kandidaat

'Barcelona heeft drietal verdedigers hoog op verlanglijst staan en moet kiezen'

'Barcelona heeft drietal verdedigers hoog op verlanglijst staan en moet kiezen'

24-03-2016 08:49
0

FC Barcelona moet aankomende zomer een nieuwe centrale verdediger kopen. Dat is althans de stelling van het medium Sport. Maar het blijkt geen gemakkelijke opdracht voor de technische mannen van de Catalanen om een centrale verdediger te strikken.

Barcelona streeft namelijk een bepaald niveau na, waar lang niet alle centrale verdedigers van de grotere Europese clubs aan voldoen. Aymeric Laporte wordt nog steeds gezien als belangrijkste kandidaat voor de vacante positie bij Barça. Maar Marquinhos van Paris Saint-Germain en Mateo Musacchio van Villarreal zijn naar verluidt belangrijke back-ups.

Musacchio heeft het voordeel dat hij al bekend is met het Spaanse voetbal, een pre voor Barça. Twee jaar geleden was hij al dichtbij de overstap naar de grootmacht. Toen ging Barcelona echter voor Jeremy Mathieu en Thomas Vermaelen. Musacchio heeft een gelimiteerde transfersom van vijftig miljoen euro in zijn contract staan. Hij zou beschikbaar zijn voor dertig miljoen euro. Marquinhos moet waarschijnlijk de hoofdprijs kosten en mag wellicht niet weg bij PSG.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie