Vroege goal Perisic zet Kroatië op weg naar eenvoudige zege tegen Israël

23-03-2016 21:20

Kroatië en Israël hebben een oefenwedstrijd afgewerkt. Daarbij won Kroatië eenvoudig met 2-0 na een vroeg doelpunt van Ivan Perisic (ex-Club Brugge).

De wedstrijd begon vurig met een grote kans voor bezoeker Israël na 3 minuten. Het was echter Perisic die na een ingestudeerde corner op aangeven van Marcelo Brozović, zijn ploegmaat bij Inter, de score openende vlak daarna. Een half uur later scoorde diezelfde Brozović zelf op aangeven van Mario Mandzukic.

Bij de bezoekers maakte Yossi Benayoun na bijna 2 jaar zijn terugkeer bij de nationale ploeg. Ook Kenny Saief, Rami Gershon en Elyaniv Barda kregen hun kans. Israël speelde mooi voetbal maar wist zijn kansen ook in de tweede helft niet af te maken waardoor de nederlaag onafwendbaar was.