Dit was de dag: Voetbalwereld onthutst, snelle De Bruyne en koninklijke Lukaku

Dit was de dag: Voetbalwereld onthutst, snelle De Bruyne en koninklijke Lukaku

22-03-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 20u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Voetballers reageren onthutst op aanslagen
Het grootste nieuws van de dag was uiteraard de betreurenswaardige terreur aanslag in Brussel. Ook de Belgische en buitenlandse voetbalwereld reageerde onthutst op de gebeurtenissen. Vanuit de hele wereld stroomden de steunbetuigingen aan ons land binnen.

Manchester City rekent op zijn Belgen
Manchester City rekent wel degelijk op Vincent Kompany en Jason Denayer. Over eerstgenoemde ontstonden de laatste weken geruchten dat Pep Guardiola het niet in hem zou zien, maar het bestuur maakte duidelijk dat het niet van zijn kapitein afwil. Ook Jason Denayer zal zijn kans krijgen. De jonge verdediger heeft twee succesvolle uitleenbeurten achter de rug en lijkt klaar om een rol te spelen bij The Citizens. 

De Bruyne voor op schema
Kevin De Bruyne had positief nieuws in petto voor de Belgische voetballiefhebber. Onze landgenoot zit voor op schema met zijn revalidatie. Daardoor zou hij sneller dan verwacht zijn rentree kunnen maken op de Belgische voetbalvelden.

Mechelen legt drie spelers langer vast
KV Mechelen heeft vandaag zijn supporters een plezier gedaan. Malinwa verlengde de contracten van maar liefst drie spelers. Mats Rits, Anthony Moris en Nicolas Verdier verlengden allemaal tot 2019.

Real Madrid wil Lukaku
Volgens The Sun is Real Madrid gecharmeerd door Romelu Lukaku. De Britse tabloid meent te weten dat de Koninklijke al gesprekken heeft opgestart met Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de Everton-aanvaller. Real zal diep in de buidel moetens tasten voor Lukaku, die meer dan 70 miljoen euro moet koesten.