Löw is gedrag van spits zat: 'We hebben een heel ander verwachtingspatroon'

Löw is gedrag van spits zat: 'We hebben een heel ander verwachtingspatroon'

21-03-2016 13:55

Duits international Max Kruse is onderwerp van gesprek in Duitsland. De 28-jarige aanvaller weet de aandacht vaker buiten dan binnen de lijnen op zich te vestigen. Bondscoach Joachim Löw beraadt zich op maatregelen, meldt Kicker.

Kruse maakte afgelopen zomer de overstap naar VfL Wolfsburg, dat twaalf miljoen euro betaalde aan Borussia Mönchengladbach. Maar bij zijn nieuwe werkgever groeit de onvrede over de veertienvoudig international. Vorige week haalde Kruse de kranten doordat hij 75.000 euro cashgeld was kwijtgeraakt in een taxi. Daarnaast kreeg hij van Wolfsburg nog eens een boete van 25.000 euro vanwege zijn eetgedrag, dat niet paste bij een prof.

Een incident tijdens zijn verjaardagsfeestje in Berlijn - hij pakte de telefoon van een vrouw af nadat ze foto's had gemaakt – lijkt echter de druppel. "Natuurlijk is het in orde dat je je verjaardag viert. Maar je kan het ook vieren zonder de kranten te halen", reageert technisch directeur Klaus Allofs tegen het Duitse voetbalblad. "We hebben hem al gezegd dat er weinig speelruimte meer is. Hij moet zijn gedrag aanpassen."

Niet alleen bij Wolfsburg zijn ze het gedrag van Kruse meer dan zat. Ook bondscoach Löw overweegt maatregelen. Mogelijk verliest de spits, die inmiddels wel zijn excuses aanbood, zelfs zijn plaats in de Duitse selectie voor de oefeninterlands tegen Engeland en Italië. "Natuurlijk kijk ik er kritisch naar aangezien we een heel ander verwachtingspatroon hebben", aldus Löw.