Cercle geeft zege in slotfase weg na vermijdbare rode kaart

19-03-2016 22:05

Cercle Brugge raakt maar niet in de winning mood. De West-Vlamingen hadden de zege voor het rapen, maar een rode kaart voor doelman Miguel Van Damme liet Virton toe de achterstand nog ongedaan te maken. De wedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel.

Cercle kon vroeg in de wedstrijd op voorsprong klimmen. Na een kwartier loste Virton-doelman Valette een onschuldige vrije trap. Doumbouya nam het geschenk in dank aan en zette de 1-0 op het bord. De bezoekers waren echter niet aangedaan en reageerden snel via Jakolis. De spits van Virton rondde een knappe individuele actie heerlijk af. Cercle ging alsnog met een voorsprong de rust in. Martens vond met een uitstekende voorzet de vrijstaande Valcke.

In de tweede helft kenden de Bruggelingen niet al te veel moeite om de voorsprong vast te houden, totdat Van Damme de doorgebroken Jakolis neerhaalde. Rood voor de doelman van Cercle en in de slotfase kon Virton het numerieke overwicht omzetten in de gelijkmaker. Simon verschalkte reservedoelman De Bie met een knal vanop 20 meter.

Cercle is door de puntendeling al 4 wedstrijden op zoek naar een zege.