Vandenbempt haalt uit naar Anderlecht-bestuur: Hoe kan coach zo functioneren?

Vandenbempt haalt uit naar Anderlecht-bestuur: "Hoe kan coach zo functioneren?"

14-03-2016 10:25
2

Besnik Hasi heeft zondag zijn job gered door te winnen van KV Kortrijk, maar voor hoe lang? Radiojournalist Peter Vandenbempt vertelt op Sporza dat deze situatie niet meer leefbaar is.

Het bestuur van Anderlecht heeft vorige week duidelijk gemaakt dat het krediet van Hasi op is. Een heel slechte zet, zo vindt Vandenbempt. "Ik heb er van de week ook helemaal niets van begrepen hoe voorzitter Roger Vanden Stock en vooral manager Herman Van Holsbeeck de coach daags voor de Europese match tegen Sjachtjor Donjetsk vol in de wind gezet hebben. Ze hebben een soort ultimatum uitgesproken en de druk fors opgevoerd."

De positie van Hasi is momenteel enorm zwak, zo'n uitspraken kan hij dus missen. "Besnik Hasi heeft zich daar flink over beklaagd, met recht en reden, en ik denk dat intussen iedereen wel begrepen heeft dat Hasi eigenlijk alleen nog trainer is omdat Anderlecht geen alternatief heeft. Ondanks de zeer duidelijke en zeer openlijke steun van de spelers - en dat is voor een bestuur in principe toch altijd de barometer -, maar hoe kun je nu als coach in deze omstandigheden nog functioneren?"

Vandenbempt vindt dat het bestuur eindelijk kleur moet kiezen. "Wat bijvoorbeeld als het donderdag in de terugmatch tegen Sjachtjor niet alleen een uitschakeling is, maar ook een afgang? Hoe zit het dan? Begint het dan weer? Ik moet zeggen: het klimaat waarin Anderlecht aan POI begint, is helemaal niet gunstig. Dat heeft natuurlijk te maken met de onvoorspelbaarheid en wisselvalligheid van die spelers waar je kop noch staart aan krijgt, maar zeker ook met de houding van het bestuur tegenover Besnik Hasi."