Opmerkelijk: Canadees toptalent trainde ooit mee bij Club Brugge

Opmerkelijk: Canadees toptalent trainde ooit mee bij Club Brugge

Gepubliceerd: zondag 13 maart 2016 om 14:15zo 13-03-2016 om 14:15

Club Brugge heeft momenteel met Jelle Vossen, Wesley Moraes, Leandro Pereira en Abdoulay Diaby een pak spitsen in zijn rangen rondlopen. Het had niet veel gescheeld of het Canadese toptalent Cyle Larin kwam ook uit voor Blauw-Zwart.

De 20-jarige Larin komt momenteel uit voor het Amerikaanse Orlando City, waar hij helemaal is doorgebroken. In het team van Kaka kwam hij vorig seizoen aan 18 doelpunten in 28 wedstrijden. Dit seizoen zit hij ook al aan 2 doelpunten in 2 wedstrijden. Maar zijn carrière kon er heel anders uitgezien hebben.

Toen de jonge Canadees in eigen land nog speelde voor de voetbalacademie Sigma FC probeerden ze hem ervaring op te laten doen door mee te trainen bij verschillende Europese clubs. Ook in België kreeg Larin de kans om zich te bewijzen. Op 16-jarige leeftijd trok hij al eens Club Brugge om mee te trainen. Een jaar later mocht hij nog eens extra meetrainen. Bij Blauw-Zwart waren ze onder de indruk, maar tot een contractaanbieding kwam het niet. Dat meldt Sigma-Sports.net.

Intussen lijkt Larin geen spek meer voor de Brugse bek te zijn. De Canadese international wordt gevolgd door verschillende Engelse clubs en lijkt binnenkort de overgang naar de Premier League te gaan maken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws