Barcelona blijft maar winnen en is aan hand van Messi ook Getafe de baas

12-03-2016 18:16

FC Barcelona heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Getafe eenvoudig gewonnen. De koploper van de Primera Division was met 6-0 veel te sterk voor de bezoekers.

De ruime zege betekende voor de ploeg van Luis Enrique de elfde op rij in competitieverband. In de laatste drie duels maakte Barcelona vijftien treffers en kreeg het er slechts één tegen. Ook tegen Getafe hoefde Barcelona zich niet bovenmatig in te spannen. Halverwege stond het al 4-0 door een eigen doelpunt van Juan Rodriguez en treffers van Munir El Haddadi, Neymar en Lionel Messi.

Na het eerste doelpunt miste Messi nog een strafschop, zijn derde misser vanaf elf meter dit seizoen. In de tweede helft voerden Neymar en Arda Turan de score verder op. Naast zijn treffer was Messi in Camp Nou goed voor drie assists. Barcelona leidt royaal in de Primera Division met 75 punten uit 29 wedstrijden. Nummer twee Atlético Madrid, dat 64 punten heeft, komt zaterdagavond in actie tegen Deportivo La Coruña.

Barcelona, waar Sergio Busquets, Ivan Rakitic en Luis Suarez rust kregen, treft woensdag Arsenal in de return van de achtste finales van de Champions League. De eerste wedstrijd in Londen werd met 0-2 gewonnen.