Hasi komt terug op controversiële uitspraak: Dat werd verkeerd geïnterpreteerd

Hasi komt terug op controversiële uitspraak: "Dat werd verkeerd geïnterpreteerd"

12-03-2016 08:24
1

Voor Besnik Hasi is het zondag D-Day, in eigen huis moet Anderlecht winnen van KV Kortrijk. Een ontslag hangt in de lucht, maar Hasi zelf zou dat onterecht vinden.

Hasi wordt de afgelopen weken vaak vergeleken met zijn voorganger Johan van den Brom: die had meer punten dan Hasi toen hij in 2014 werd ontslagen. "We zitten zeker niet in dezelfde situatie als met John van den Brom twee jaar geleden, toen we vanaf januari niets meer presteerden. Nu spelen we nog Europees en ondanks enkele tegenvallers voetbalden we goed tegen Standard en Mechelen. Er is geen slechte wil bij de spelers. We moeten gewoon collectief goed presteren tegen Kortrijk", aldus Hasi in Het Nieuwsblad.

De coach wil zijn spelers ook geen extra druk opleggen in aanloop naar de Play-Offs. “Ik moet mijn spelers niet lastigvallen met uitspraken dat dit mijn laatste match kan zijn. Er is al druk genoeg, met 9 punten achter op Club Brugge. Ikzelf geloof trouwens nog dat alles goedkomt. Ik beklaag mij vooral dat ik na Moeskroen zei dat ik zelf niet meer wist hoe ik het moest oplossen. Dat werd verkeerd geïnterpreteerd.”