Büttner geeft toe: Als hij niet was gekomen, had ik nog wel bij United gezeten

Büttner geeft toe: "Als hij niet was gekomen, had ik nog wel bij United gezeten"

10-03-2016 16:15

Alexander Büttner maakte in de zomer van 2012 de verrassende overstap van Vitesse naar Manchester United. Na vijftig wedstrijden voor The Red Devils belandde hij bij Dinamo Moskou, dat hem deze winter bij Anderlecht stalde.

Büttner verliet Engeland nadat Louis van Gaal een contract had getekend bij Manchester United. "Ik ben weggegaan omdat Van Gaal er kwam. Als hij niet was gekomen, had ik misschien nog wel bij United gezeten", geeft de linksback in gesprek met de NOS toe.

Toen Büttner zijn geld verdiende in Manchester, was Van Gaal de bondscoach van het Nederlands elftal. Contact hebben ze in die tijd nooit gehad, zo zegt Büttner. "Ik vind Van Gaal een goede trainer, maar ik had graag een keer een kans gehad om te laten zien wat ik kan. Die kans kreeg ik nooit. Daar gaat geen vertrouwen van uit."

Bij Dinamo Moskou deed Büttner het in eerste instantie redelijk. Toen Boris Rotenberg, voormalig voorzitter van de Moskovieten, werd ontslagen, moesten alle duurbetaalde (en buitenlandse) spelers echter vertrekken. Zo ook Büttner, die bij Anderlecht terecht kwam. Daar doet hij het uitstekend. "Het gaat goed, het is mooi dat ik belangrijk kan zijn voor het team. Ik krijg veel vertrouwen."

Toch loop het bij Anderlecht niet van een leien dakje. Na een pijnlijke uitschuiver moeten Büttner en z'n paars-witte ploegmakkers donderdagavond vol aan de bak tegen Shakhtar Donetsk. Het schaamrood van de wangen vegen, daar gaat het ook om in het Oekraïense Lviv. 

Het Nederlands elftal is hij nog niet helemaal vergeten. "Ik weet niet of ik bij Oranje hoor. Maar ik ambieer het wel en volgens mij kunnen ze me best gebruiken. Ik zou graag alsnog de kans hebben te laten zien wat ik kan."