'Niemand kan Ronaldinho evenaren, hij had altijd een glimlach op zijn gezicht'

'Niemand kan Ronaldinho evenaren, hij had altijd een glimlach op zijn gezicht'

09-03-2016 20:14

Niet Lionel Messi, Johan Cruijff of Pelé, maar Ronaldinho is de beste voetballer in de historie. Dat vindt Fenerbahce-aanvaller Nani. Ronaldinho, inmiddels 35 jaar oud, speelde voor onder meer Paris Saint-Germain, FC Barcelona en AC Milan.

"Niemand kan Ronaldinho, toen hij op z’n best was, evenaren", zegt Nani op de Facebook-pagina van zijn club. "Hij had altijd een glimlach op zijn gezicht, scoorde fantastische goals en bracht een zekere magie mee in het spel."

Robin van Persie, Oranje-international en ploeggenoot van Nani bij de Turkse topclub, bestempelt Diego Maradona als beste voetballer aller tijden. "Ik heb hem een paar keer ontmoet. Hij is heel speciaal, en hoe hij vroeger voetbalde was ongelofelijk", zegt de spits.

Ronaldo
Op dit moment is volgens Nani toch echt zijn landgenoot Cristiano Ronaldo de beste van de velden. De ster van Real Madrid verbreekt record na record, en dat blijft ook Nani niet onopgemerkt. "Hij is een fantastische speler en verkeert momenteel in topvorm. Hij is beste van de Spaanse competitie."