Rentree Van der Sar zorgt voor ongeloof: We hoorden het dinsdag na de training

Rentree Van der Sar zorgt voor ongeloof: "We hoorden het dinsdag na de training"

09-03-2016 18:06

Edwin van der Sar verdedigt zaterdag eenmalig het doel van Noordwijk. De amateurs vonden de Ajax-directeur bereid om de blessure van eerste doelman Mustafa Amerzine op te vangen, wat ze bij de tegenstander moeilijk konden geloven.

"We hoorden het dinsdag na de training", zegt keeper Marvin Straver, die bij tegenstander Jodan Boys onder de lat staat, tegen Metro. "Ik was wat spullen aan het opruimen op het veld, toen er allemaal mensen zeiden dat Van der Sar zaterdag gaat keepen bij Noordwijk. Ik geloofde het in eerste instantie niet, maar toen ik in de kleedkamer kwam had iedereen het erover."

Straver vindt het een bijzondere gewaarwording en hoopt stiekem dat het duel voor hem een vervolg krijgt. "Natuurlijk, hij was een tijdje de beste keeper van de wereld. Maar ik kom hem soms wel eens tegen bij Ajax, waar ik tijdens de talentendagen en bij clinics keeperstraining geef. Hij kent mij natuurlijk niet, maar misschien dat hij me na zaterdag wel kent. Wie weet wat het oplevert. Het zou prachtig zijn als ik de jongste jeugd van Ajax keeperstraining mag geven."

Ondertussen blijft Straver er ook nuchter onder. "Ik zal Van der Sar voor het duel een handje geven. Of ik na afloop shirtje ga ruilen? Met alle respect, maar ik hoef niet zo nodig een shirt van Noordwijk te hebben."