OFFICIEEL: Ex-Standardcoach gaat aan de slag bij Seraing

OFFICIEEL: Ex-Standardcoach gaat aan de slag bij Seraing

09-03-2016 16:16

Verrassende exit deze week bij tweedeklasser Seraing, want Drazen Brncic moest de plaat ploetsen. Niet omwille van zwakke resultaten, wel omdat hij geen geldige trainerslicentie heeft. Nu staat de opvolger klaar: de officiële Twitter meldt dat José Jeunechamps de nieuwe trainer is.

De 48-jarige Jeunechamps is dit jaar al de vierde hoofdcoach, eerder werden zowel Alex Czerniatynski, Henri Depireux als Brncic ontslagen. Seraing heeft nu nood aan standvastigheid, dat maakte voorzitter Mario Franchi al duidelijk in La Dernière Heure. "We hebben al regelmatig contact gehad met Jeunechamps, hij is dan ook een kind van het huis. Dit is dan ook geen oplossing op korte termijn, we willen lang met hem doorgaan."

Jeunechamps moet hiervoor wel een job opgeven als T2 van José Riga bij Charlton. Zo erg zal hij dat wel niet vinden, want Charlton zakt waarschijnlijk naar de derde afdeling in Engeland. In het verleden was hij ook nog assistent van Albert Cartier bij FC Metz en coachte hij de beloften van Standard. Van 2004 tot 2007 was hij ook al een keer hoofdcoach bij Seraing, toen nog een derdeklasser.