Toptalent Anderlecht is ambitieus: Volgend jaar mijn plaats afdwingen

Toptalent Anderlecht is ambitieus: "Volgend jaar mijn plaats afdwingen"

Gepubliceerd: dinsdag 8 maart 2016 om 07:00di 08-03-2016 om 07:00

De U19 van Anderlecht staat dinsdagavond in de UEFA Youth League oog in oog  Barcelona. Door de administratieve blunder van Dinamo Zagreb, waar het 0-2 van verloor, krijgt paars-wit onverhoopt de kans zijn stunt van vorig seizoen te herhalen. Toen klopte het Barcelona in eigen huis en boekte het een ticket voor de final four in het Zwitserse Nyon. De ambitieuze doelman Mile Svilar ziet het zitten. "We zullen er alles aan doen om door te stoten."

Vorig jaar verraste Anderlecht vriend en vijand door met 1-0 te winnen van de Spaanse topclub, met een doelpunt van Aaron Leya Iseka. Bij paars-wit hopen ze op een stunt, ondanks de nederlaag tegen Dinamo Zagreb. "Eigenlijk was Zagreb veel beter, maar ze hebben de regels geschonden”, aldus Mile Svilar, de 16-jarige keeper van de Brusselaars, in Het Nieuwsblad. "Bovendien heeft de UEFA ons verplicht om te spelen. We zullen er dus alles aan doen om net als vorig jaar naar de halve finales door te stoten."

De jonge talentvolle doelman is ambitieus naar volgend seizoen toe. "Ik heb al een paar keer mogen meetrainen met de A-kern, maar volgend seizoen wil ik definitief mijn plaats verwerven bij de grote jongens. Een carrière uitbouwen zoals die van Silvio Proto, die al tien jaar onder de lat staat bij Anderlecht, zie ik wel zitten. De voorbije jaren was er wat interesse voor mij, maar ik wil eerst hier slagen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws