Hendrikx heeft kritiek op Anderlecht en Club Brugge: Dat is toch vreemd?

Hendrikx heeft kritiek op Anderlecht en Club Brugge: "Dat is toch vreemd?"

07-03-2016 11:28

Marc Hendrikx mag in Het Belang Van Limburg zijn analyse van de speeldag geven, en er valt hem iets opmerkelijks op. Hij is naarstig op zoek naar topspitsen, want de topschutterslijst oogt heel mager.

Momenteel staan Frédéric Gounongbe, Gohi Bi Cyriac en Jeremy Perbet samen aan kop met 13 doelpunten: drie spelers van 'kleine' clubs, en dat stoot Hendrikx tegen de borst. "Ik heb de topschutterslijst eens grondig bestudeerd en het valt me op dat er daar niet zoveel ronkende namen in terug te vinden zijn. Spitsen van Charleroi, Oostende en Waasland-Beveren staan er helemaal bovenaan. Dat is toch vreemd?"

Hendrikx herinnert zich nog de oude tijd, toen spitsen van kleine clubs weinig kans maakten op de topschutterstitel. "Vroeger speelden de aanvallers van de topclubs alles en iedereen in de vernieling. Dat is niet langer zo. Blijkbaar zijn de kleinere clubs inventiever in hun zoektocht naar goalgetters en slagen toppers als Anderlecht en Club Brugge er niet meer in om de superspitsen binnen te halen."

Het moet gezegd: Stefano Okaka en Abdoulay Diaby (12 goals) kunnen nog makkelijk topschutter worden, net als Jelle Vossen (10 goals). Bovendien was de eer vorig seizoen voor Aleksandar Mitrovic met 20 goals, ook al een speler van een topclub.