Alle respect voor het bestuur, maar als ze hem vervangen, begrijp ik het niet

"Alle respect voor het bestuur, maar als ze hem vervangen, begrijp ik het niet"

07-03-2016 08:24

Karim Belhocine is bezig aan een geweldig debuut als trainer van KV Kortrijk. Met een 10 op 12 heeft hij zijn club uit de degradatiezone gerukt en zit zelfs Play-Off 1 er nog in. Voor de spelers is het dan ook duidelijk dat Belhocine T1 van de club moet blijven.

"Alle respect voor het bestuur, maar als ze Karim vervangen, dan begrijp ik het niet", zegt Maxime Chanot in Het Laatste Nieuws. "Dit is een club van werkers en die mentaliteit heeft hij weer in de groep gebracht." Daar gaat Gertjan De Mets mee akkoord. "Of er nog een andere trainer moet komen? Ik denk niet dat deze vraag nog aan de orde is."

De vraag luidt wat het bestuur van KV Kortrijk nu gaat doen. Over een maand moet er een gediplomeerde coach komen om in orde te zijn met de bepalingen van de Pro League. Belhocine heeft namelijk niet het juiste diploma en kan dat pas over een jaar halen. Er zijn echter genoeg Belgen met het juiste diploma die wel even willen bijspringen om 'op papier' T1 te spelen.

"Ik heb twee weken geleden met Karim afgesproken dat we na Play-Off 2 zullen uitmaken wat de beste oplossing is voor hem en voor de club", aldus bestuurslid Patrick Turcq. Als de club zo goed blijft spelen, lijkt Belhocine dus te mogen blijven als T1.