Barça en Messi voelen geen centje pijn en zorgen voor nieuwe recordregen

06-03-2016 17:55

FC Barcelona heeft zondagmiddag de koppositie in de Primera División verstevigd. Lionel Messi maakte er op bezoek bij Eibar een eentonig verhaal van: 0-4.

Opnieuw was de Argentijn de grote man bij Barça, dat geen centje pijn voelde tijdens het bezoek aan de kleine club uit het Baskenland. Na acht minuten zorgde Munir El Haddadi voor de openingstreffer, op aangeven van Luis Suarez. Op slag van rust forceerde Lionel Messi al de beslissing. Na een solo prikte hij de bal in de rechterhoek: 0-2.

Ook na rust had Barça geen enkele moeite met de nummer acht van de Primera División. Het duurde uiteindelijk tot de 76e minuut tot de Catalaanse handen weer omhoog gingen. Messi versierde een strafschop en pakte het cadeautje vervolgens zelf uit. Hij is daardoor de eerste speler die twintig of meer doelpunten maakt in acht verschillende seizoenen in Spanje.

Het slotakkoord kwam uiteindelijk van Suarez, waardoor Barça met 0-4 won. De koploper vergroot door de overwinning de voorsprong op nummer twee Atlético Madrid naar elf punten. De Madrilenen gaan zondagavond nog op bezoek bij Valencia. Messi, Suarez en Neymar maakten overigens samen al honderd doelpunten dit seizoen.