Als we één of twee punten winnen door arbitragefouten, ben ik daar niet tegen”

"Als we één of twee punten winnen door arbitragefouten, ben ik daar niet tegen”

05-03-2016 23:05

Standard heeft eindelijk de zesde plaats in de Jupiler Pro League te pakken. Na maanden van achtervolgen was het zaterdag na de 2-1 winst tegen Racing Genk eindelijk zover. De zege tegen de Limburgers kwam er wel na een duidelijk buitenspeldoelpunt, maar dat vond Yannick Ferrera niet erg. 

Jean-Luc Dompé scoorde in de tweede helft de beslissende treffer. Aan het doelpunt zat een serieus geurtje. "We hebben ook al veel punten verloren door arbitragefouten. Dus als we er eens één of twee winnen door arbitragefouten, ben ik daar niet tegen", stelde Ferrera achteraf tegenover Sporza. 

Aan de rust stonden de Rouches nog achter. "Met de situatie aan de rust zaten we niet in Play-off 1, dus het was een redelijk intens gesprek tijdens de rust. We zijn dan ook goed begonnen aan de tweede helft, en dat gaf ons moed en vertrouwen voor de rest van de match."

Indien Standard volgende week wint van KV Mechelen komt het nadien zeker uit in Play-Off 1. "We komen van heel ver terug. We lopen al maanden achter die zesde plaats aan, en nu zijn we er. Dat is supermooi, maar er is nog één match te gaan. We moeten die match voorbereiden als een finale en dan alles geven in Mechelen."