Zulte Waregem verliest bij de buren twee spelers en drie punten

05-03-2016 22:07

Op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie heeft Zulte Waregem een serieuze dreun gekregen. Op het veld van KV Kortrijk verloor het met 1-0. Door de nederlaag valt het nu net buiten de top zes. Essevee eindigde de match met negen man na rood voor Christophe Lepoint en Souahilo Meite.

De kans dat Zulte Waregem alsnog langs Play-Off 1 grijpt dit seizoen is zaterdag heel groot geworden. Alles wat mis kon gaan voor Essevee ging mis. Al had dat ook wel te maken met Hervé Kage en Xavier Mercier. De twee spelers van de thuisploeg gaven de derby kleur. De twee zorgden samen ook voor de 1-0 na 34 minuten.

In de tweede helft moest Zulte Waregem voor de 1-1 gaan, maar dat lukte niet. Rood pakken daarentegen was geen probleem.  Christophe Lepoint tikte in de zestien de doorgebroken Birger Verstraete aan en mocht als eerste gaan douchen. Uit de strafschop vergat Adam Marusic daarna de 2-0 op het bord te zetten. Vijf minuten voor affluiten mocht ook Souahilo Meite inpakken na een veel te harde tackle.

Door de overwinning mag KV Kortrijk nog  heel stiekem dromen van Play-Off 1. Het telt twee punten minder dan de nieuwe nummer zes, Standard. Zulte Waregem zakt naar de zevende plaats en heet één punten minder dan de Rouches