Ex-speler KVO strikt de veters naast Pirlo, Lampard en Villa

Ex-speler KVO strikt de veters naast Pirlo, Lampard en Villa

Gepubliceerd: vrijdag 4 maart 2016 om 23:13vr 04-03-2016 om 23:13

Frederic Brillant, wie kent hem nog? De verdediger ruilde het exotische KV Oostende in voor het minstens even exotische New York City FC. Brillant deelt de kleedkamer in de Big Apple met enkele grootmeesters van het moderne voetbal. 

Het kan verkeren. Het ene seizoen schudt je de hand van Fernando Canesin wanneer je op de ochtendtraining aankomt, een jaar later zit je naast Andrea Pirlo je veters te strikken. Het overkwam Frederic Brillant, die de grote oversteek maakte om bij New York City FC te gaan voetballen. "De club zocht een centrale verdediger en speurde rond in België. Zo kwamen ze bij mij uit. Na het zien van enkele video's geraakten ze overtuigd van mijn kwaliteiten, maar ze kwamen niet speciaal voor mij helemaal naar hier", aldus Brillant in La Capitale.

Zijn medische testen deed hij in Engeland, waar hij het brood brak met Kevin De Bruyne en Vincent Kompany. In New York eet hij ondertussen wel vaker met wereldsterren. "Andrea Pirlo, Frank Lampard en David Villa zijn normale gasten, echt geen sterallures. Het is ook onwaarschijnlijk om een trainer als Patrick Vieira te hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws