Messi scoort drie keer en leidt Barcelona naar historische overwinning

03-03-2016 22:53

FC Barcelona heeft donderdagavond de koppositie in de Primera División verstevigd. Rayo Vallecano was geen partij voor de Catalanen, die door de 1-5 zege een stokoud record verbraken. Nog nooit was een Spaanse club 35 officiële duels op rij ongeslagen.

Barça had geen kind aan de ploeg uit een voorstad van Madrid. Na 22 minuten tekende Ivan Rakitic voor de openingstreffer en luttele seconden later was het 0-2 voor de bezoekers, met dank een Lionel Messi. Toen Rayo-speler Diego Llorente op slag van rust een rode kaart kreeg was het al klaar.

Messi maakte in de tweede helft zijn tweede én derde van de avond, waardoor de teller in de competitie nu op twintig doelpunten staat. Tussendoor deed Manucho nog wat terug namens Rayo en miste Luis Suarez een penalty. Vijf minuten voor tijd kopte invaller Arda Turan de 1-5 binnen op aangeven van Andres Iniesta.

Door de overwinning heeft Barça weer acht punten voorsprong op achtervolger Atlético Madrid, dat evenveel wedstrijden heeft gespeeld. Real Madrid staat op twaalf punten achterstand. In Barcelona won Real Betis met 0-3 van Espanyol. Ricky van Wolfswinkel en Rafael van der Vaart zaten niet bij de wedstrijdselectie.