'Barcelona heeft met afstand beste papieren voor miljoenendeal met PSG'

'Barcelona heeft met afstand beste papieren voor miljoenendeal met PSG'

03-03-2016 20:33
0

FC Barcelona hoopt zich in de zomer spectaculair te versterken, vooral in de achterhoede. Eén van de belangrijkste namen op het verlanglijstje is Marquinhos, meldt Le 10 Sport.

De verdediger van Paris Saint-Germain wordt al jaren in de gaten gehouden door Barça, maar wilde aanvankelijk voor zijn kans gaan in de Franse hoofdstad. In het sterrenteam van trainer Laurent Blanc is hij echter geen vaste waarde. In het centrum krijgen landgenoten David Luiz en Thiago Silva de voorkeur.

Als er niet snel wat aan die situatie verandert, dan stuurt Marquinhos aan op een vertrek. Barcelona zou al een aanbieding hebben gedaan. Het is geen geheim dat de 21-jarige verdediger zeer gecharmeerd is van een transfer naar Catalonië, terwijl de grootmacht óók bereid is om diep in de buidel te tasten. Marquinhos maakte in 2013 voor 35 miljoen euro de overstap naar PSG, waar hij voor vijf jaar tekende.

Barça is op zoek naar verse krachten voor de defensie, waar Gerard Piqué en Javier Mascherano dit seizoen de dienst uitmaken. Andere verdedigers moeten naar verluidt vertrekken om ruimte te maken voor Marquinhos. "Hij wil in het centrum spelen. Als dat niet kan bij PSG, dan maar ergens anders", liet zaakwaarnemer Giuliano Bertolucci al optekenen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie