Pech stapelt zich op bij STVV: Dutoit ligt in de lappenmand

Pech stapelt zich op bij STVV: Dutoit ligt in de lappenmand

28-02-2016 07:30

William Dutoit moet punten pakken voor STVV in deze degradatiestrijd, maar die joker komt nu in het gedrang. Tegen Zulte-Waregem blesseerde de gevierde doelman zich aan de buikspieren.

Volgens de website van STVV is die blessure vrij ernstig, er is sprake van een spierscheur. STVV kan nog niet zeggen hoe lang de Franse doelman out is, maar bij een spierscheur moet je toch altijd op enkele weken rekenen. Gelukkig voor STVV heeft het met Yves De Winter nog een verdienstelijke tweede doelman, al toonde die in zijn beperkte speeltijd toch een gebrek aan wedstrijdritme.

Voor STVV volgt er nu een heel lastige partij tegen Club Brugge, al kunnen de ploegen onderin plots wel van iedereen winnen. Op 13 maart zou het wel eens D-Day kunnen zijn voor de Kanaries. Het ontvangt dan in eigen huis Sporting Lokeren, als ook dat een nederlaag wordt zou het ergste scenario kunnen uitkomen. Na het ijzersterke seizoensbegin had niemand waarschijnlijk nog gedacht dat STVV in zo'n acute degradatienood ging komen.