Ex-Bruggeling Dhoest vliegt naar de B-kern door ruzie met voorzitter

Ex-Bruggeling Dhoest vliegt naar de B-kern door ruzie met voorzitter

26-02-2016 10:00

Hoe zou het nog zijn met Sven Dhoest. De jonge doelman werd een grote held toen hij een penalty pakte tegen Anderlecht, maar daarna hoorden we nog weinig van hem. Nu speelt hij bij Wetteren, maar daar heeft de voorzitter hem naar de B-kern gestuurd.

De reden komt wel vaker voor in het voetbal. Dhoest heeft ondertussen al ergens getekend, en dus heeft de club er niets aan om hem nog op te stellen. De voorzitter beweert in het persbericht zelfs dat Dhoest al akkoord was om volgend seizoen bij Wetteren te blijven, maar zijn woord heeft gebroken.

"Sven Dhoest en Diego Van Wingen zijn met onmiddellijke ingang voor trainingen en wedstrijden verwezen naar de B-kern. Beide spelers hadden al een overeenkomst met RFCW voor volgend seizoen ondertekend, maar komen daar nu op terug. Sven Dhoest zal volgend seizoen voor derdeklasser Winkel Sport spelen, Diego Van Wingen voor vierdeklasser SK Ronse. Het getuigt van weinig respect voor trainer, clubbbestuur en sportief verantwoordelijken. Vandaar de onmiddellijke verwijdering uit de A-kern", staat te lezen op de officiële website.

Dhoest speelt volgend seizoen dus voor derdeklasser Winkel Sport, waar ze ondertussen grossieren in ex-spelers van Club Brugge. Onder meer Daan Van Gijseghem, Gunther Vanaudenaerde en Benjamin Lutun liggen er ook al onder contract.