Gewezen trainer Vertonghen, Alwerweireld en Dembélé naar Egypte

Gewezen trainer Vertonghen, Alwerweireld en Dembélé naar Egypte

Gepubliceerd: woensdag 24 februari 2016 om 17:51wo 24-02-2016 om 17:51

Buitenlandse media melden zondag dat Martin Jol zo goed als zeker een nieuwe trainersklus te pakken heeft. De voormalig Ajax-trainer gaat aan de slag in Egypte, bij topclub Al Ahly. 

Het is al enige tijd geleden dat de de zestigjarige Jol actief was als trainer. In december 2013 werd hij op straat gezet door Premier League-club Fulham. Voor die tijd was de voormalig international werkzaam bij onder meer Tottenham Hotspur, Ajax, Hamburger SV en RKC Waalwijk. 

Jol zou dit weekend in Londen onderhandeld hebben met Mahmour Taher, de steenrijke eigenaar van Al Ahly. Trainer en club zijn er nu in grote lijnen uit over een meerjarig contract. Al Ahly staat op dit moment bovenaan in de Egyptische competitie. 

Wat de nieuwe klus van Jol in Egypte voor gevolgen heeft voor zijn werkzaamheden bij ADO Den Haag, is onduidelijk. De Hagenaar trad in november 2015 toe tot de raad van commissarissen van de residentieclub. 

Martin Jol is de ex-coach van Rode Duivels Jan Vertonghen en Toby Alderweireld bij Ajax, en bij Fulham trainde hij Moussa Dembéle.

Update 24 februari, 17.40 uur: Martin Jol gaat definitief aan de slag in Egypte. Hij is woensdag gepresenteerd als nieuwe trainer van Al Ahly. De voormalig Ajax-coach tekent een contract voor 2,5 jaar bij de club uit Caïro, die al 37 keer landskampioen werd. Bij Al Ahly staan onder meer oud-Feyenoorders Hossam Ghaly en doelman Sherif Ekramy onder contract.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws