Racing Genk ontsnapt mogelijk toch aan zware boete na wangedrag fans

Racing Genk ontsnapt mogelijk toch aan zware boete na wangedrag fans

23-02-2016 07:25

Genk-fans lieten zich zaterdag in negatieve zin opmerken door vuurpijlen af te steken in het bezoekersvak op Daknam en de wedstrijd moest worden stilgelegd door de rookontwikkeling. Een boete van 25.000 euro dreigde voor de club door een net gestemde maatregel, maar mogelijk ontsnapt Genk alsnog.

Vrijdag pas ondertekende de Pro League een akkoord dat clubs hoge boetes oplegt als de supporters de match verstoren. Amper een dag later was het al zover, toen Lokeren-Genk enkele minuten moest onderbroken worden. De maatregel was meteen van kracht, dus leek Genk tegen een zware boete aan te kijken, maar mogelijk ontsnapt het alsnog.

"De eerstkomende raad van bestuur in maart zal over de zaak beslissen", aldus Pierre François, CEO van de Pro League, in Het Laatste Nieuws. "We hebben wel het rapport van de ref gevraagd. Omdat de spelers niet naar de kleedkamer gestuurd zijn, kan het zijn dat Genk reglementair geen boete krijgt." Bij Genk lieten ze eerder al weten het gedrag van de fans te betreuren.