Renard: Ik vind het geen probleem om met beperkt budget te werken

Renard: "Ik vind het geen probleem om met beperkt budget te werken"

22-02-2016 21:59

Olivier Renard werd maandag officieel voorgesteld bij Standard. De oud-doelman neemt bij de Luikse club de rol van sportief directeur op zich. Hij staat voor een grote uitdaging, want er is maar een beperkt budget beschikbaar om mee te werken.

Renard verliet KV Mechelen om op Sclessin Axel Lawarée op te volgen. Diens stoel wankelde al een tijdje en nu moet hij dus een stap opzij zetten. Renard zal bij de Rouches dus moeten werken met beperkte middelen, maar ziet daar zelf geen graten in. "Ik vind dat niet erg", citeerde Het Laatste Nieuws hem. "We kunnen ook vrije spelers halen. In het verleden deden we dat al met William Vainquer en Adrien Trebel."

Ook bij KV Mechelen was Renard actief als sportief directeur. Hij kent dus het klappen van de zweep. "Er is weinig verschil met mijn werk bij Malinwa, al kan Standard zich geen overgangsjaar permitteren. Er zullen meteen resultaten moeten volgen. Ik kan nog niet zeggen op welke posities we versterkingen gaan zoeken, maar de spelers zullen voldoen aan het profiel van de coach en de waarden van de club en zijn fans: strijdlust en geen sterrengedrag", is hij duidelijk.