Superlatieven tekort: Dit is de beste Arjen Robben die ik ooit heb gezien

Superlatieven tekort: "Dit is de beste Arjen Robben die ik ooit heb gezien"

22-02-2016 21:44

Pep Guardiola vertrekt aan het einde van het seizoen bij Bayern München. Volgend seizoen is de succestrainer de coach van Manchester City. Voordat de Spanjaard gaat, wil hij graag nog prijzen pakken. Mét Arjen Robben, over wie hij wel heel erg lovend is.

"Ik ben zo blij voor Arjen Robben en erg tevreden over hoe hij de laatste wedstrijden gespeeld heeft, ook al maakte hij geen goal. Hij heeft ons enorm geholpen, kansen gecreëerd en ook verdedigend zijn werk gedaan. Dit is de beste Arjen Robben die ik ooit heb gezien", geeft Guardiola aan op een persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Juventus van dinsdag.

"Ik voel me weer goed. Elke wedstrijd gaat het beter", reageert een lachende Robben. "Ik ben tevreden, al is een doelpunt het enige dat nog ontbreekt. Misschien ontbrak het ook aan wat geluk. Maar het gaat niet om doelpunten, zolang we voorin twee spelers hebben staan die elke wedstrijd twee keer scoren", glundert Robben.

Guardiola is het eens: "In de verdediging vind ik ons minder goed dan vorig jaar, maar aanvallend vind ik ons beter." Der Rekordmeister is op titeljacht, de Bundesliga is gewaarschuwd.