Dit was de dag: Sevilla komt shoppen, Middenvelder volgt Guardiola en Schorsingen

Dit was de dag: Sevilla komt shoppen, Middenvelder volgt Guardiola en Schorsingen

22-02-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 20u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Racing loopt tegen de lamp
Racing Genk zal een financiële kater overhouden aan het wangedrag van enkele van zijn fans. Na 1 minuut voetballen tegen Lokeren gooiden enkele fans bommetjes op het veld waardoor de wedstrijd gestaakt moest worden. Hierdoor zal Genk al onmiddelijk de sancties van de nieuwe wetgeving ondervinden.

Dussaut heeft extra schorsing aan zijn been
De verdediger van STVV kreeg een rode kaart voor zijn tackle in de wedstrijd tegen Kortrijk afgelopen zaterdag. Samen met de vier andere rode kaarten van de 27ste speeldag moeten hij een oordeel van het Bondsparket afwachten. Het viertal zal er niet licht vanaf komen.

Sevilla komt shoppen
Sevilla heeft een scout naar België gestuurd om 2 spelers van Anderlecht van naderbij te bekijken. Zowel Dennis Praet als Andy Najar zouden de interesse van de Spaanse club gewekt hebben.

Dossevi komt goed weg
Standard-middenvelder Matthieu Dossevi mag zich gelukkig prijzen. Door middel van een wet uit 1998 zal Dossevi niet vervolgd worden voor een provocerende instagram-post. In de bewuste post eet een leeuw een zebra op.

Middenvelder volgt Guardiola naar Engeland
İlkay Gündogan, de Duitse middenvelder die momenteel uitkomt voor Dortmund, volgt trainer Pep Guardiola naar Manchester City. Hierbij stelt hij Barcelona, dat een verregaande interesse had in de middenvelder, teleur.