FIFA bevestigt zware sanctie tweedeklasser: Vier periodes geen transfers doen

FIFA bevestigt zware sanctie tweedeklasser: "Vier periodes geen transfers doen"

22-02-2016 20:58

De Luikse tweedeklasser FC Seraing krijgt nu ook in beroep een transferverbod van 4 transferperiodes en een boete van 150 000 Zwitserse frank opgelegd. Dat heeft de FIFA maandagavond bekendgemaakt in een persbericht. De club werd in september al gestraft door de disciplinaire commissie van de FIFA wegens inbreuken tegen de "third party ownership"-regelementen. 

"FC Seraing zal vier opeenvolgende transferperiodes geen nieuwe spelers kunnen contracteren. Het verbod is zowel geldig op nationaal als op internationaal niveau en gaat in vanaf het begin van de volgende transferperiode", verduidelijkte de FIFA in een communiqué.

Midden september werd Seraing gestraft voor inbreuken tegen het zogenaamde "third party ownership". Dat is een inmiddels verboden praktijk waarbij een derde partij investeert in de economische rechten van een speler met het oog op het creëren van een meerwaarde bij een latere transfer van die speler. Seraing kreeg toen een boete en een transferverbod van vier transferperiodes opgelegd. Dat weet Het Nieuwsblad.

Seraing vond de beslissing van de FIFA toendertijd "schandalig" en ging in beroep. De rechter in hoger beroep geeft de FIFA nu dus toch gelijk. Seraing moet zich vier periodes lang stilhouden op de transfermarkt. 

Nochtans is versterking welkom in Luik, want Seraing sprokkelde slechts 34 punten uit 25 wedstrijden. Daarmee staat het 9e in Tweede Klasse.