Rode kaart in KVO - Gent krijgt nog staartje; Dussaut krijgt extra schorsing

Rode kaart in KVO - Gent krijgt nog staartje; Dussaut krijgt extra schorsing

22-02-2016 12:16

Op speeldag 27 zagen we weer een pak rode kaarten. Zo kreeg Nana Asare een rode kaart nadat hij een doorgebroken speler neerhaalde en werd Damien Dussaut uitgesloten voor STVV. Ook Stijn Vreven moest zich naar de tribunes begeven nadat hij bleef mekkeren na de rode kaart van Milos Maric. Het viertal komt er niet makkelijk vanaf.

Bij een 4-2 stand voor KV Oostende kon Andile Jali helemaal alleen op doelman Matz Sels stormen. Asare wou de vernedering tegen de Kustploeg niet compleet maken en besloot dan maar om Jali neer te halen. De scheidsrechter gaf de Ghanees dan ook een verdiende rode kaart. Het Bondsparket vindt die straf niet genoeg en eist een extra speeldag schorsing plus een boete.

Ook Dussaut kreeg een rode kaart te zien. Een kwartier voor tijd beging hij een fout die een rood karton verdiende. Het Bondsparket is streng voor de verdediger van STVV en eist 2 speeldagen schorsing. Milos Maric, die met 2 voeten vooruit tackelde, krijgt dezelfde straf.

Dan is er ook nog Vreven. De coach van Waasland-Beveren kon het maar moeilijk aanvaarden dat Maric uitgesloten werd. Hij ging wild tekeer en werd door de scheidsrechter naar de tribunes verwezen. Hij wordt nu opgeroepen door het Bondsparket en mag het daar dan gaan uitleggen. Eerder raakte ook bekend dat Leon Bailey mogelijk geschorst wordt.